Speelschema

Bekijk
GAVC kledinglijn

Bekijk snel onze nieuwe kledinglijn en bestel meteen voor het komende seizoen.

Bekijk
Wil je lid worden?
Klik dan hier
Bekijk de uitslagen
Klik hier
Afgelastingen
  • Geen afgelastingen

Bericht van BV Sport inzake gebruik kunsgrasvelden d.d. 251016

Afgelopen vrijdag kwam in het nieuws dat de autobandenbranche (VACO) een test aanbiedt om te kijken wat voor rubberkorrels er op de velden liggen.  Wat bij dit aanbod nu van belang is, is wat er onderzocht gaat worden. Voor bv SPORT en de gemeenten en niet in het laatst de verenigingen is het van belang dat we weten wat waar ligt. We weten dat het allemaal gecertificeerd rubber is, maar mogelijk kan er nog specifieker geduid worden. We volgen nu dan ook met belangstelling het aanbod van de VACO waarbij we positief staan ten opzichte van het in kaart brengen van de gebruikte infill.
Daarbij blijft ons eerdere standpunt onverminderd van kracht zoals met elkaar besloten in het overleg met de gebruikers.

We blijven de standpunten van bonden en de gemeente volgen en wachten eerst de uitslagen en conclusies van het RIVM onderzoek af. Het kunstgras blijft in gebruik en de verenigingen zullen samen met bv SPORT en de gemeente de ontwikkelingen nauw blijven volgen.  bv SPORT blijft ondertussen het onderhoud op de velden uitvoeren om de sporttechnische eigenschappen te borgen. Het borstelen en schoonhouden is van belang om te voorkomen dat de velden ongelijk en hard worden.

 

Met vriendelijke groeten,

Jan Belles (manager BV Sport)

Laatste nieuws

Meer nieuws
Contactgegevens
Sportcomplex Meinga
Burstumerdyk 2
9001 ZC Grou

05 66 62 27 28
Postbus
v.v. GAVC
Postbus 41
9000AA Grou