Speelschema

Bekijk
GAVC kledinglijn

Bekijk snel onze nieuwe kledinglijn en bestel meteen voor het komende seizoen.

Bekijk
Wil je lid worden?
Klik dan hier
Bekijk de uitslagen
Klik hier
Afgelastingen
  • Geen afgelastingen

GAVC kampioen zondag 2K na zege bij Ruinerwold

GAVC 1 kampioen zondag 2e klasse K na zege bij Ruinerwold

GAVC kampioen zondag 2K na zege bij Ruinerwold

Waar niemand de laatste weken nog rekening mee hield, is toch nog werkelijkheid geworden. GAVC is kampioen geworden van de tweede klasse K en gaat voor het eerst in de geschiedenis van de club haar kunsten vertonen in de eerste klasse.

Na de afgelopen speelronde kwam het geloof in de titel weer een beetje terug, toen zowel Roden als DTD verloren en GAVC eenvoudig met 0-4 won bij MKV’29. Met een wedstrijd meer gespeeld stonden de Grousters zomaar weer bovenaan en werd de titel weer een reële optie, maar dan moesten Roden en DTD wederom punten laten liggen. Met de derby Roden – Peize op het programma, en DTD dat een ontketend Olyphia ontvangt zeker geen onmogelijk scenario.

Eerst moest GAVC zelf ‘maar even’ zien te winnen van Ruinerwold. De laatste twee edities wist GAVC niet te scoren in Ruinerwold dus winst was zeker geen uitgemaakte zaak. Toch startten de Grousters voortvarend aan het duel en kreeg men zeker 6 opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Deze kansen waren echter niet aan Tjeerd-Andries Andringa, Niels Heitbrink en Max Hof besteed. Het nodige geluk was ook niet aan Grouster zijde, aangezien driemaal de lat werd geraakt. Aan de andere kant moest doelman Tijs Spieringhs eveneens twee keer handelend optreden. Bij de derde maal sloeg het noodlot alsnog toe. Een mislukt schot van Ruinerwold kwam bij de tweede paal voor de voeten van Bert de Boer, die tegen de verhouding de 1-0 op het scorebord zette. ‘Wordt het weer zo’n middag…’ was een veelgehoorde zin bij de Grouster supporters.

 

Na de thee zette hetzelfde spelbeeld zich voort, al creëerde GAVC niet zoveel opgelegde kansen meer als voor rust. Na een klein uur spelen wilde Andringa de gelijkmaker op het scorebord zetten, toen hij van achteren gehaakt werd en scheidsrechter Valkema de bal op de stip legde. Andringa ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-1.

De Grousters bleven drukken maar tot echt hele grote kansen kwam men niet. Doordat de tussenstanden op de andere velden positief waren, moedigde het Grouster publiek GAVC aan om gas te blijven geven. Zo’n twintig minuten voor tijd komt de inmiddels ingevallen Okkie den Boon na een fraaie actie door over rechts. Den Boon trok de bal terug op Hof, die de bal voor zijn rechter legde en vanaf een meter of twintig de bal verwoestend hard in de bovenhoek jaagde, waarmee de Grousters de geliefde voorsprong te pakken hadden.

Ruinerwold deed er in het restant van de wedstrijd alles aan om een eventueel Grouster feestje te verpesten. Hierdoor kregen de Grousters aan de andere kant legio kansen om het duel te beslissen, maar men liet dit na. In de slotfase ontstonden er door middel van een aantal corners en vrije trappen nog enkele hachelijke situaties voor het doel van Spieringhs, maar echte kansen vielen niet meer te noteren. Toen scheidsrechter Valkema floot voor het einde, werd enkele seconden later duidelijk dat Roden – Peize gelijk was gebleven en dat DTD had verloren van Olyphia, waardoor het kampioenschap van GAVC een feit was en de spelers, staf en supporters elkaar vol ongeloof in de armen vielen.

 

Waar niemand enkele weken geleden nog een cent gaf voor de kampioenskansen voor GAVC, is het onmogelijke toch nog gebeurd en maakt GAVC volgend seizoen haar debuut in de eerste klasse. Dit werd uiteraard gevierd op de platte kar, in de kantine en vervolgens het dorp tot in de late uurtjes.

Grou 070517, Wouter v.d. Meulen

Laatste nieuws

Meer nieuws
Contactgegevens
Sportcomplex Meinga
Burstumerdyk 2
9001 ZC Grou

05 66 62 27 28
Postbus
v.v. GAVC
Postbus 41
9000AA Grou