Speelschema

Bekijk
GAVC kledinglijn

Bekijk snel onze nieuwe kledinglijn en bestel meteen voor het komende seizoen.

Bekijk
Wil je lid worden?
Klik dan hier
Bekijk de uitslagen
Klik hier
Afgelastingen
  • Geen afgelastingen

GAVC periodekampioen na winst op Ruinerwold

04-12-2016

GAVC mag zich ‘Herbstmeister’ van de zondag tweede klasse K noemen. De Grousters versloegen gistermiddag subtopper Ruinerwold met minieme cijfers en zijn daardoor niet meer te achterhalen, ondanks het feit dat er volgende week nog een competitieronde op het programma staat. Door het oneven aantal clubs in de competitie is GAVC de laatste van het stel die een weekend vrij is, en heeft het dus een week eerder winterstop.

De Grousters begonnen furieus aan het druk bezochte duel in Grou en kwamen al na één minuut op voorsprong. Een fantastische aanval over rechts werd zeer behendig binnengeschoten door Tjeerd-Andries Andringa. Blijkbaar was de grensrechter van Ruinerwold bang voor een afstraffing en besloot de vlag in de lucht te steken, terwijl het voor iedereen zichtbaar was dat er duidelijk geen sprake was van buitenspel. Scheidsrechter Van Veen nam het signaal echter wel over. GAVC liet zich niet van de wijs brengen en ging weer op zoek naar de voorsprong. Zonder echt heel goed te spelen dicteerden de Grousters het spel. Nadat enkele speldenprikjes niet het gewenste resultaat opleverden kopte Niels Heitbrink een corner van Alex van Rees vol op de uitgestoken hand van een verdediger van de gasten. Van Veen kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Andringa stuurde de keeper de verkeerde hoek in en zo stond GAVC na een kwart wedstrijd alsnog op voorsprong.

Doordat Ruinerwold veel beweging had voorin met doorkomende middenvelders eroverheen begonnen zij zich steeds meer met het duel te bemoeien. Kansen creëren lukte echter niet, aangezien de Grouster defensie wederom als een huis stond. GAVC creëerde wel een handvol kansen, waarbij de grootste kans was voor Sander van Remmen. Oog in oog met doelman Ewout Knol mikte Van Remmen echter op de binnenkant van de paal. Ook in het restant wist GAVC het net niet meer te vinden, waardoor Ruinerwold zeer gelukkig mocht zijn met de 1-0 ruststand.

Na de thee kwamen de geelzwarten van Douwe Zondervan wederom furieus uit de startblokken. Een strakke corner van Van Rees werd voorbij de tweede paal terug de doelmond in gekopt door Wouter van der Meulen. Andringa zag de bal net te laat aankomen, waardoor hij niet lekker meer kon knikken en de bal tegen de lat kopte. Het bleef dus nog steeds 1-0 waardoor Ruinerwold gewoon nog in de wedstrijd zat. Naarmate de tijd verstreek werden de Grousters een stuk slordiger en was men niet meer in staat om de bal in de ploeg te houden. De gasten kwamen steeds beter in hun spel en verschenen een aantal maal gevaarlijk voor doelman Tijs Spieringhs. De enige echte kans die Ruinerwold creëerde was voor Marcus Koetsier. Vanuit een lastige hoek schoot hij met zijn linker op het doel, alleen Spieringhs wist met een katachtige reflex redding te brengen. GAVC kreeg in de omschakeling kansen om het duel alsnog in het slot te gooien, maar de finesse in de eindpass ontbrak. Ruinerwold probeerde het nog wel maar ook bij hen ontbrak de echte overtuiging waardoor GAVC de punten over de streep trok en daarmee het periodekampioenschap veilig stelde.

Zoals eerder gemeld is GAVC door de voorsprong van 4 punten niet meer te achterhalen volgende week. Ondanks een kort dipje kan GAVC uiteraard spreken van een prima eerste seizoenshelft. Feit is echter wel dat de nummers 2 tot en met 7 al op bezoek zijn geweest in Grou en dat men na de winterstop nog een flink aantal pittige uitwedstrijden op het programma heeft staan. Historie is echter al geschreven, aangezien GAVC nooit eerder om promotie naar de eerste klasse heeft gespeeld.

Laatste nieuws

Meer nieuws
Contactgegevens
Sportcomplex Meinga
Burstumerdyk 2
9001 ZC Grou

05 66 62 27 28
Postbus
v.v. GAVC
Postbus 41
9000AA Grou