• HOOFDSPONSOR

• Lid worden van GAVC?

• Teamsupport leidt tot de winst
    \"We hebben maar 10 speler\", lees ik vrijdagavond 20.00 uur op de Leiders app. Oh ja, en Ate heeft zijn pols zwaar gekneusd en kan niet keepen. Na ettelijke namen, die de revue passeren lijken we af te stevenen op het uitstellen van deze wedstrijd. Alle teams waar we spelers van kunnen lenen spelen uit en rondom onze aanvangstijd. Als ultieme poging wordt de zus van Ate nog gepolst. En? Eeke wil meedoen. We kunnen toch spelen! De MO15-1 speelt voor ons op het hoofdveld. En vanochtend bleek ook Tess nog mee te willen spelen, want de JO14-1 had Kick nodig vanochtend. Ze komen zo snel mogelijk terug om te helpen. Thijs is bereid gevonden om Ate te vervangen op de goal. Ate is er wel en speelt hem in en biedt aan om Thijs te coachen tijdens de wedstrijd. De opdracht van vandaag is simpel. De tegenstander mag niet op de goal schieten, uit geen enkele hoek. De boys klappen er vanaf minuut 1 vol op. En voeren de opdracht perfect uit. Donkerbroek komt niet aan de bal. De aanvallers, Tess, Ruben L en Sem houden de verdediging bezig en zetten druk, de middenvelders aangevuld met de doorschakelende verdedigers sluiten aan. Het is direct een kansenregen voor het doel. Maar dat vizier staat niet echt scherp. Bram geeft aan dat ie wel gewisseld wil worden. Oei, die hebben we niet. Bram begrijpt het en zet door! Chapeau! Dat is teamspirit en doorzetten. Na ruim 10 minuten is het raak. Een splijtende pass van Jarn, die door Ruben L op waarde wordt geschat: 1-0! De zeer fanatiek spelende Ruben W herhaalt de splijtende bal uit de verdediging nog geen 3 minuten later. Een prachtige voorzet vanaf links wordt door Sem uitstekend afgerond, 2-0! Er volgt een korte periode van gallery play. De bal gaat van voet naar voet, soms direct, soms na een perfecte aanname. En weer door. \"Daar komt Kick al aan\", hoor ik de fanatieke aanhang zeggen. Ik draai me om en zie liefst 7 spelers van de JO14-1 achter me. \"We komen helpen\", mogen we erin? Wat een fantastisch clubgevoel. Dat doet je goed natuurlijk. De zakkende temperatuur wordt meteen goedgemaakt. Tess en Eeke worden eruit gewisseld en heel hartelijk bedankt voor hun diensten. Jebbe en Tjalling komen erin. En Kick natuurlijk, die Bram voor het restant van de 1e helft vervangt. Vlak voor rust legt Wubbe maar weer eens aan en schiet prachtig over de keeper heen, 3-0! De mannen hebben na 35 minuten eigenlijk geen behoefte aan rust, ze willen door, maar de scheids fluit toch. Op naar de kleedkamer. We proberen de rust te bewaren en Semere wil graag op doel. Laten we dat doen, Thijs gaat graag weer voetballen. Ate blijft coachen bij ons doel. De bal wordt uitgenomen, maar waar de 1e helft iedereen opperst geconcentreerd was is het in de tweede helft het tegenovergestelde. De bal rolt over een voet heen, de verdediging is niet wakker en ineens staat Donkerbroek voor Semere. Die pakt de inzet op en is ogenschijnlijk dolgelukkig met zijn redding. Uit pure ontspanning rolt hij de bal uit, maar die bal blijkt gladder dan gedacht en hobbelt voor de voeten van een verbouwereerde Donkerbroeker, die de bal in het lege doel kan schieten, 3-1. Van de zijkant grijpen we direct in. Semere, wisselen met Kick, de 3e keeper van vandaag op het GAVC doel. Wakker worden schreeuwt iedereen. Dat gebeurt, maar het blijft de hele tweede helft onrustig aan de bal. Lange trappen naar voren. Weinig combinatiespel. Ruben L. krijgt een geweldige kans, maar de bal komt van links voor, Ruben is sneller dan iedereen, maar komt uit op zijn chocoladebeen. Je zou zeggen binnenkant voet binnenschuiven, maar Ruben kapt en legt hem klaar voor zijn gouden linker. En de tegenstander is weer terug. De bal kaatst naast. Ruben zijn volgende kans maakt hij zelf. Hij draait weg bij zijn tegenstander en komt 1-op-1 met de keeper, haalt verwoestend uit en de keeper vangt de bal met zijn hoofd op en stort neer. Het wonderwater helpt niet en de keeper moet voor verzorging naar de kantine. Ook Donkerbroek wisselt zijn keeper. Semere komt nog maar eens razendsnel door op rechts, gooit de bal weer voor en deze keer pakt Lourens de bal goed op, 4-1! De wedstrijd zit nu echt in het slot. De onrust blijft. Donkerbroek krijgt zelfs een corner. Kick heeft al verschillende ballen gepakt en goed in het spel gebracht. Maar deze corner komt voor de voeten van Ruben W. Ruben werkt de bal netjes af.........in eigen doel, 4-2. Lachende gezichten, want de tweede helft wordt hiermee goed getypeerd. Gelukkig is 1 minuut later de strijd gestreden. Grou wint verdiend van Donkerbroek. Alle spelers van JO14-1 en Eeke en Tess van MO15-1 heel hartelijk dank voor het invallen. Komende week zullen we ook met een vervangende keeper moeten spelen, want de pols van Ate blijft nog wel even een zorg. We zullen zien hoe het volgende week gaat.